Novi Logotip Ecover.png

Ecover embalaža

 Ecover je še posebej skrben pri izbiri materiala za embalažo. Poskušajo uporabiti tako malo embalaže, kolikor je to mogoče. Poleg tega se trudijo, da material, koliko krat je mogoče, ponovno uporabijo.

 

Vsi uporabljeni materiali za embalažo so enostavni za recikliranje.  Posledično razmišljajo tudi o potencialih novih pakiranj, ki bi odgovarjali še višjim ekološkim merilom.  Tako imajo dolgoročen tim razvojnih specialistov, ki delajo na razvojnih programih za embalažo.

 

Eden od največjih uspehov pri razvoju emabalže je uvedba nove, zelene plastenke za vse tekoče proizvode Ecover. Plastenke so narejene iz zelenega Polietilena (PE). S tem je Ecover prvi

proizvajalec sredstev za pranje in čiščenje, ki uporablja 100% zelen Polietilen. Do sedaj so se uporabljale mešanice, ki so poleg zelenega Polietilena vsebovale deleže konvencionalnega Polietilena Surovina za proizvodnjo zelene plastenke pa se uporablja sladkorni  trs. S tem so plastenke Ecover popolnoma razgradljive. V bližnji prihodnosti bodo tudi zamaški in pršila na plastenkah, kakor tudi folija za etikete narejeni iz zelenega Polietilena. S tem bo Ecover prihranil 2.500 ton CO2 letno. 

  

Kontaktirajte nas

Sledite nam

Nutus trgovina d.o.o.   Sikolska 46                       2000 MAribor                    Slovenija

Tel: +386 (0)2 429 6009 fax: +386 (0)2 429 6010

  • w-facebook
  • w-linkedin
  • Twitter Clean

© 2023 by Body Care. Proudly created with Wix.com