top of page

O Equilibri

Equilibra se je uveljavila na italijanskem tržišču kot pionirska blagovna znamka za naravno kozmetiko s predstavitvijo inovativnih izdelkov.

Dandanes ne obstaja pravna in uradna definicija naravne kozmetike, kljub temu je tržišče v porastu in obstajajo različne interpretacije naravne kozmetike.

EU Regulativa1223/2009 za kozmetične izdelke prinaša skupno opredelitev kozmetičnih izdelkov in vsebuje vrsto navodil, ki zagotavljajo varnost kozmetičnih izdelkov.

EQUILIBRA ZAGOTAVLJA:

 

Nežnost in kakovost formulacij

- Nežne, neagresivne izdelke

- Spoštovanje filozofije kože

- Spoštovanje varnosti potrošnikov (vsi izdelki so dermatološko testirani )

 

Skrben izbor surovin

- Surovine so naravnega, skoraj izključno rastlinskega izvora

- Čiste, hladno stiskane  surovine

- Izjemno visok delež naravnih sestavin v formulacijah

Nežna osnova za penjenje

- Površinsko aktivne snovi so rastlinskega izvora

 -Brez SLS (natrijev lavril sulfat) in SLES (natrijev lavret sulfat)

- Učinkovit in varen sistem konzerviranja

- Brez parabenov (uporaba drugih alternativ)

Nežni parfumi

- Večina izdelkov Equilibra je brez parfuma

- Za izdelke, ki vsebujejo parfume, so izbrani parfumi brez alergenov.

Testiranje izdelkov

- Nobeden od izdelkov Equilibre ni testiran na živalih, temveč na prostovoljcih, ki so vključeni v program testiranja pooblaščenih privatnih inštitucij.

EQUILIBRA IN SKRB ZA OKOLJE

Vsaka poslovna odločitev in vsi izdelki Equilibre so trdno povezani z varovanjem okolja. Zato lahko na kartonski embalaži vidimo PEFC LOGO (največji svetovni certifikat za sledenje lesa in lesnih proizvodov), ki zagotavlja, da Equilibra uporablja le lesno maso dreves, ki so posekana na trajnosten način in kontrolirana s strani neodvisne agencije

EQUILIBRIN PRISPEVEK SOCIALNEMU OKOLJU

Equilibra verjame v poslovno etiko. Že vrsto let Equilibra podpira socialne iniciative in pomaga pri nastanitvi, prehrani in izobraževanju ljudi v stiski. Sodeluje s pomembnimi italijanskimi in mednarodnimi organizacijami na pr. Gruppo Abele, UNICEF, Antas neprofitno organizacijo…. Letos je fokus na projektu “Essere Donna”(“Sem ženska”), ki s podporo mnogih organizacij podpira ženske, žrtve nasilja.

PRIZNANJA

Skozi leta prispeva Equilibra k razvoju znanja o zdravih izdelkih in promovira “poskrbi zase” kulturo v Italiji.  Drugo leto zapored je Equilibra postala Državni prvak v prestižni „European Business Awards“, ki nagrajuje odličnost, inovativnost in „best practice“ v Evropi.

bottom of page