top of page
Novi Logotip Ecover.png

Ecover plastika iz oceanov

  • Inovativna nova plastenka za detergent za ročno pomivanje posode, narejena iz odpadne plastike, zbrane v morju

  • Trenutna ocena je, da milijon morskih ptic in 100.000 morskih psov, želv, delfinov in kitov pogine vsako leto zaradi zaužite plastike

  • Ribe iz globin severnega dela Tihega oceana zaužijejo količino 24.000 ton plastike letno, kar odgovarja 480 milijonov 2 litrskih plastenk , ali teži 132 modrih kitov

  • Zmanjšanje količine odpadne plastike v morjih, bi zmanjšalo količino mikro plastike v naši hrani in pijači

  • Ecover želi zaustaviti onesnaževanje morij s plastiko, prav tako pa ustvariti pogoje za sistematično čiščenje obstoječih odpadkov

 

Pionir na področju ekologije, podjetje Ecover, je predstavilo svojo prvo plastenko, narejeno iz odpadne plastike iz oceanov. Ecoverjeva Plastenka iz oceana, v katero je napolnjen detergent za ročno pomivanje posode, je v celoti narejena iz reciklirane plastike, od katere 10 odstotkov le-te prihaja iz morij.

Plastenka predstavlja spodbudno skupno iniciativo med Ecoverjem, nekaterimi inovatorji na področju zaščite voda in proizvajalci embalaže. Z uporabo obstoječih ribiških ladij, ki so jih opremili s posebno tehnologijo, omogoča projekt »Oceani brez odpadkov – ulov dneva« evropskim ribičem, da dodatno zaslužijo nekaj denarja s tem, da zberejo med dvema in osmimi tonami odpadne plastike na ulov. Kot del tega testnega projekta, je sledilo pošiljanje te plastike v najbližje centre za recikliranje, kjer so jo predelali v plastiko, ki jo je podjetje Logoplaste uporabilo pri izdelavi nove Ecoverjeve plastenke.

 

Najvišji cilj podjetja Ecover je ustvariti pogoje za sistematično čiščenje velike količine odpadne plastike, ki se nahaja v morjih. Zmanjšanje odpadne plastike ne bo imelo za rezultat smo bolj zdrave in zadovoljne ribe ter morske sesalce, temveč bo imelo neposreden učinek tudi na nas, ljudi, saj se bo bistveno zmanjšala količina mikro plastike v hrani, pijači in ostalih izdelkih ter bomo na ta način zaužili več rib in manj plastike.

 

Z razvojem te plastenke, je Ecover izpolnil svojo zaobljubo, da bo pričel uporabljati nove tipe reciklirane plastike v svoji embalaži in s tem postal vzgled ostalim proizvajalcem, za katere pri Ecoverju upajo, da mu bodo sledili. Letos bo Ecover uporabil eno tono plastike iz oceanov, katero namerava povečati na tri tone in več na leto.

 

Pri Ecoverju verjamejo, da je varovanje narave nekaj dobrega. S strastjo uporabljajo trajnostne sestavine pri ustvarjanju odličnih izdelkov za čiščenje. Ecover izdelki imajo najnižjo možno toksičnost in najhitrejšo biorazgradljivost ki je mogoča v industriji. Ne zanima jih, da bi bili samo »manj slabi«, vedno gledajo v prihodnost in prihajajo z idejami, kako bi lahko njihovi izdelki prispevali k nečem dobrem na svetu. To vključuje tudi razvoj eco površinsko aktivne surovine, ki je sestavni del Ecover čistil za trde površine in ima izjemne čistilne lastnosti. Vse njihove plastenke – ali vsaj te, ki niso narejene iz recikliranega materiala – so narejene iz Plant-astic – plastike, ki je 100% obnovljiva, jo je mogoče ponovno uporabiti in reciklirati, narejena pa je iz sladkornega trsa in jo uporabljajo že od leta 2011 .

 

bottom of page